Mi az a KRÉTA Digitális Kollaborációs Tér?

A KRÉTA Digitális Kollaborációs tér - rövidítve DKT - egy olyan komplex modul, amely segíti a tanárok és a diákok digitális online együttműködését, kommunikációját és a feladatok kiadását, elkerülhetővé téve egyéb oktatási szoftverek használatát. Kiemelt funkciója a tanórai feladatok, a házi feladatok komplex, logikailag egységes rendszerben történő megjelenítése és kezelése, emellett alkalmas csoportos (projekt-) feladatok kezelésére is. Továbbá kezeli a határidőket, a beadási időszakokat a feladatok, házi feladatok esetében, és képes online kommunikációs platformot biztosítani a diákok és tanárok között. A DKT egyszerűen elérhető a KRÉTA rendszerből vagy a KRÉTA mobil applikációkból!

 Szeretnél gyorsan megismerkedni a Kollaborációs Tér funkcióival?

Nézd meg Áron és Emma videóját, ahol elmesélik a DKT működését és sok hasznos tanácsot adnak a használatáról!

 

 

Hogyan tudom használni a Kollaborációs Teret?

A Digitális Kollaborációs Tér (DKT) közvetlenül elérhető a KRÉTA webes felületéről vagy mobil applikációból is. A használathoz be kell jelentkezni a KRÉTA programba, majd a DKT gombra vagy a Kollaborációs Tér menüpontra kattintva már be is léptél! Jó, ha tudod, hogy a DKT felületét nem csak számítógépről, hanem tabletről vagy mobiltelefonról is használhatod!

 Bejelentkezés és első lépések a Kollaborációs Térben

A KRÉTA Digitális Kollaborációs Térbe a KRÉTA rendszeren keresztül tudsz belépni. Ha a böngészőből használod  a KRÉTA rendszert, akkora bejelentkezés után egyszerűen kattints a DKT gombra! A mobil applikáción keresztül a Kollaborációs Tér menüpontot kell kiválasztanod és már be is léptél. Az első belépéskor be kell állítani a profilod alapvető adatait és meg kell adnod az e-mail címedet. 

 Hogyan tudok belépni a KRÉTA Kollaborációs Térbe?

 A KRÉTA Digitális Kollaborációs Térbe (DKT) a KRÉTA rendszeren keresztül tudsz belépni. Ha a böngészőből használod  a KRÉTA rendszert, akkora bejelentkezés után egyszerűen kattints a DKT gombra!  Ha asztali számítógépen vagy laptopon használod a KRÉTA alkalmazást, akkor a Kollaborációs Tér egy új böngészőlapon fog megnyílni.

 A mobil applikációból hogyan tudom használni a Kollaborációs Teret?

 A mobil applikáción keresztül is egyszerűen be tudsz lépni a Kollaborációs Térbe, ehhez első lépésként a telefonodra telepítsd a KRÉTA Tanulóknak mobil applikációt!

  Hol található a mobil alkalmazásban a Kollaborációs Tér?

 Lépjél be a felhasználóneveddel és jelszavaddal a mobil applikációba,  majd az alsó menüsorban kattints a TOVÁBBIAK gomra és a menüben a KOLLABORÁCIÓS TÉR menüpontot kell kiválasztanod! Olvasd el a DKT rövid leírását, majd kattints a BELÉPÉS A KOLLABORÁCIÓS TÉRBE gombra. A mobiltelefonod megnyitja a böngésződet és automatikusan beléptet a Kollaborációs Térbe.

Sikerült belépnem, mit látok?

A belépés után a DKT nyitólapját láthatod. A megjelenítés attól függ, hogy számítógépen, táblagépen (tableten) vagy mobiltelefonon nézed a felületet. Természetesen a különböző mobiltelefonokon vagy infokommunikációs eszközökön kicsit eltérően is megjelenhetnek a felületek, de az alábbiakban bemutatjuk, hogy milyen megjelenési formái vannak a nyitólapnak. 

 Ha a számítógépet vagy laptopot használsz, akkor általában így láthatod a kezdőoldalt. 

  

Mobilon így látod

Táblagépen legtöbbször ezt láthatod fekvő nézetben

Az első belépéskor mit kell tennem? 

Ha korábban még nem léptél be a Kollaborációs Térbe, akkor az első feladatot a saját profilod beállítása lesz. Kattints a TOVÁBB A BEÁLLÍTÁSOKRA gombra vagy a ALAPBEÁLLÍTÁSOK MENTÉSE szövegre. Az alapbeállításoknál az e-mail címedet kötelezően meg kell adnod és választhatsz egy profilképet is magadnak. Amíg nem adsz meg egy érvényes e-mail címet, addig nem tudod elmenteni a beállításaidat!

Ha a beírtad az e-mail címedet és kiválasztottad a profilképedet utána kattints a BEÁLLÍTÁSOK MENTÉSE gombra a kép jobb felső sarkában!